Po útokoch v Kolíne nad Rýnom padlo prvé obvinenie zo sexuálneho napadnutia

NETKY.SK • 24 Marec 2016, 15:02 • 2 min
Po útokoch v Kolíne nad Rýnom padlo prvé obvinenie zo sexuálneho napadnutia

KOLÍN NAD RÝNOM - Nemecká prokuratúra dnes vzniesla prvé obvinenie zo sexuálneho zločinu voči mužovi zapojenému do prípadov hromadného sexuálneho napadnutia a okrádania žien počas silvestrovskej noci v Kolíne nad Rýnom, informuje agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Nemenovaný 26-ročný Alžírčan je obvinený z toho, že spolu s desiatimi ďalšími mužmi obkľúčil a zmocnil sa ženy kráčajúcej cez halu hlavnej železničnej stanice v západonemeckom Kolíne, priblížila obvinenie hovorkyňa súdu.


Muž je obvinený zo sexuálneho napadnutia a lúpeže. Útočník chytil ženu za zadok a následne jej ukradol z bundy mobilný telefón. Termín súdneho pojednávania nateraz nestanovili. V súvislosti s hromadným napádaním a útokmi namierenými proti ženám, ktoré sa odohrali počas silvestrovských osláv v Kolíne nad Rýnom, dostala tamojšia polícia približne 1100 trestných oznámení. Viac než desať obvinených je za mrežami.


Skupiny mužov počas útokov obkolesili ženy a následne ich sexuálne obťažovali a okrádali. Približne 40 percent z týchto obvinení - viac než 480 - je sexuálneho charakteru v rozsahu od obťažovania až po znásilnenie. Väčšina zo 120 podozrivých mužov pochádza z Alžírska a Maroka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona