Po úspešnej premiére v Londýne uvedú Nickyho rodinu v New Yorku

NETKY.SK • 15 November 2011, 05:00 • 2 min
Po úspešnej premiére v Londýne uvedú Nickyho rodinu v New Yorku

Po úspešnej premiére v Londýne uvedú Nickyho rodinu v New Yorku

slovakia

left justify in out

img

Po premiére Nickyho rodiny v sídle Britskej akadémie filmových a televíznych umení (BAFTA) v centre Londýna sa tvorcovia dokumentu presúvajú za oceán. Silný príbeh Nicholasa Wintona a zachránených detí uvidia dnes prvý raz americkí diváci, hostia premiéry v Múzeu židovského dedičstva. TASR informovala Iveta Pospíšilová z Trigon Production.
Ako ďalej uviedla, na uvedenie filmu v centre New Yorku prijali pozvanie niektoré zachránené deti, vrátane Joe Schlesingera - veterána kanadskej televíznej žurnalistiky, ktorý filmom sprevádza. Pochádza z Bratislavy a v júni prišiel aj na slovenskú premiéru. "Rovnako ako Alice Masters, rodená Eberstarková. Tá so svojou sestrou Josephine Knight, žijúcou v Londýne, v lete na pozvanie Trigon Production a mesta Trstená navštívila i oravské rodné mestečko a tiež sa zúčastnila na premiére v Bratislave," vysvetlila Pospíšilová s tým, že na dnešnej newyorskej premiére sa stretne opäť s producentom Patrikom Paššom, režisérom Matejom Mináčom a inými zachránenými deťmi. Pozvanie prijali aj ďalší hostia, viacerí veľvyslanci a konzuli a tiež hudobný skladateľ a dirigent Peter Breiner.
Podujatie sa koná pod záštitou ministrov zahraničných vecí SR a ČR Mikuláša Dzurindu a Karla Schwarzenberga.
Po New Yorku film uvidia pozvaní hostia vo Washingtone. Celoamerická distribúcia je naplánovaná na január budúceho roka. Snímka sa 20. novembra vracia do Londýna na prehliadku filmov s tematikou židovstva, potom Nickyho rodinu uvedú na festivaloch v Sydney a Hongkongu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona