Po usmrtených horolezcov napokon poletí vládny špeciál

NETKY.SK • 28 Jún 2013, 17:00 • 2 min
Po usmrtených horolezcov napokon poletí vládny špeciál

BRATISLAVA - Pre telá dvoch slovenských horolezcov, ktorí sa stali obeťami víkendového teroristického útoku v Pakistane, poletí vládny špeciál. Pakistanské vojenské lietadlo, ktoré malo telá slovenských horolezcov priviezť, muselo pre vážnu technickú poruchu zostať na letisku v ukrajinskom Charkove. Agentúru SITA o tom informoval tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

slovakia

left justify in out

Vládny špeciál by mal pre slovenské obete odletieť v najbližších hodinách, náhradnú prepravu na Slovensko zabezpečí ministerstvo vnútra v spolupráci s ministerstvom zahraničných vecí.

Miestni ozbrojenci v Pakistane cez víkend zaútočili na skupinu zahraničných horolezcov. Incident pod osemtisícovkou Nanga Parbat podľa miestnych oficiálnych zdrojov neprežili desiati cudzinci vrátane dvoch Slovákov a jeden pakistanský vodca, ktorých páchatelia prezlečení za policajtov zastrelili zblízka v základnom tábore. Údajní moslimskí fundamentalisti horolezcov prepadli ešte v sobotu večer miestneho času v ťažko prístupnej oblasti na úpätí himalájskej veľhory, ktorá bola doteraz považovaná za bezpečnú. Miestne úrady na útok zareagovali evakuáciou zvyšných približne 40 horolezcov z Nanga Parbat a zrušením všetkých ďalších výstupov počas tohtoročnej letnej sezóny. K útoku sa prihlásil pakistanský Taliban a mala to byť pomsta. Polícia incident vyšetruje a zadržala už niekoľko podozrivých.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies