Po USA varovala pred hrozbou teroristických útokov v Juhoafrickej republike už aj Británia

NETKY.SK • 6 Jún 2016, 17:38 • 2 min
Po USA varovala pred hrozbou teroristických útokov v Juhoafrickej republike už aj Británia

LONDÝN - Británia varovala dnes pred vysokou hrozbou teroristických útokov proti cudzincom v Juhoafrickej republike - dva dni po tom, čo podobné varovanie vydalo veľvyslanectvo USA v Pretórii. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Britská vláda varovala, že terčom zrejme plánovaných útokov by sa mohli stať luxusné nákupné zóny a strediská v Johannesburgu a Kapskom Meste. Podľa britskej vlády existuje "zvýšená hrozba teroristických útokov v celosvetovom meradle proti záujmom Británie a jej občanov zo strany skupín a jednotlivcov motivovaných konfliktom v Iraku a Sýrii".


"V tomto čase by ste mali byť ostražití," varoval Londýn. Podľa Reuters nie je známe, čo bolo dôvodom pre vydanie varovania. Predstavitelia bezpečnosti tvrdia, že v Juhoafrickej republike nie sú známe žiadne militantné skupiny a má len malú moslimskú populáciu.


Juhoafrická republika je priemyselne najrozvinutejšou krajinou Afriky a len zriedkakedy je spájaná s islamským terorizmom. Vláda JAR po americkom a britskom varovaní vyhlásila, že krajina je bezpečná.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies