Po úpadku CK BEST CHOICE návrat klientov rieši asistenčná firma

NETKY.SK • 4 August 2013, 10:59 • 2 min
Po úpadku CK BEST CHOICE návrat klientov rieši asistenčná firma

BRATISLAVA - Spoločnosť Koris Bratislava sa počas víkendu snaží zabezpečiť návrat dovolenkárov skrachovanej Cestovnej kancelárie Best Choice, ktorá v piatok vyhlásila úpadok

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Koris Bratislava sa počas víkendu snaží zabezpečiť návrat dovolenkárov skrachovanej Cestovnej kancelárie Best Choice, ktorá v piatok vyhlásila úpadok. Podľa informácií Filipa Foltína z Koris Bratislava sú už niektorí turisti doma, niektorí sa práve na Slovensko dopravujú, ale sú aj takí, ktorí ešte na odlet čakajú. Týka sa to destinácií v Egypte, Turecku a Tunisku.

Cestovná kancelária Best Choice má od piatka na svojej webstránke oznam o úpadku. "Vážení klienti, ctení obchodní partneri a milí priatelia, na základe kontinuálneho klesajúceho dopytu o zájazdy do našich ťažiskových destinácií za ostatné letné sezóny, ktorý bol spôsobený ako nepriaznivým vývojom politickej situácie v daných krajinách tak aj nezdravým vývojom konkurenčného prostredia na poli pasívneho cestovného ruchu na Slovensku, sa spoločnosť BEST REISEN – BEST CHOICE s.r.o. dostala do druhotnej platobnej neschopnosti," vysvetľujú v ozname. Na základe týchto skutočností boli podľa oznamu nútení ako CK Best Choice oznámiť úpadok a koniec činnosti k 2. augustu 2013. Cestovná kancelária Best Choice má uzatvorené povinné zmluvné poistenie zájazdu pre prípad úpadku cestovnej kancelárie v poisťovni KOOPERATIVA, Vienna Insurance Group a to v rozsahu 2,5 milióna eur. 

Cestovná kancelária Best Choice pôsobila na slovenskom trhu od roku 2005 ako obstarávateľ zájazdov v rozsahu pasívneho cestovného ruchu do destinácií ako Egypt, Tunisko a Turecko a jej služby využilo ročne tisíce dovolenkárov. "Aj napriek značným investíciám, inováciám a opatreniam za ostatné obdobie, sa nám úpadok odvrátiť nepodarilo. Za prípadné komplikácie sa všetkým zainteresovaným ospravedlňujeme," píše sa v ozname. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies