Po úniku ropy uzavreli časť rieky Mississippi

NETKY.SK • 7 Apríl 2015, 14:00 • 2 min
Po úniku ropy uzavreli časť rieky Mississippi

NEW ORLEANS - Zrážka lodí a následný únik ropy si dnes vynútil uzavretie časti americkej rieky Mississippi, ktorá je najväčšou riečnou tepnou Severnej Ameriky. Oznámila to americká pobrežná stráž USCG.

slovakia

left justify in out

Ku kolízii troch lodí došlo v noci nadnes v južnej časti amerického štátu Louisiana neďaleko Mexického zálivu. Do vody vytieklo približne 1600 litrov surovej ropy, ale podľa dostupných informácií nedošlo k zraneniam, píše agentúra Reuters.

 

Nehodu spôsobila nákladná loď, ktorá sa odtrhla od kotviaceho zariadenia, narazila do vlečného člna a napokon do tankera prevážajúceho ropu. V dôsledku úniku uzavreli zhruba 11-kilometrový úsek Mississippi.

 

V postihnutej oblasti sa nachádza osem ropných rafinérií s rozsiahlou spracovateľskou kapacitou. Nie je jasné, kedy dôjde k obnoveniu lodnej dopravy v uzavretom riečnom úseku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies