Po úniku amoniaku v chemickej továrni v Číne sú piati dedinčania vo vážnom stave

NETKY.SK • 18 September 2015, 11:27 • 2 min
Po úniku amoniaku v chemickej továrni v Číne sú piati dedinčania vo vážnom stave

PEKING - Pri úniku syntetického amoniaku v chemickej továrni v stredočínskej provincii Che-nan sa priotrávilo 20 obyvateľov neďalekej dediny.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na čínske médiá a úrady. K úniku došlo približne o 6.30 h miestneho času (0.30 h SELČ) v chemickej továrni Henan Zhonghong Coal Chemical Company, kde z prasknutého potrubia uniklo 300 kilogramov amoniaku (čpavku).

 

Priotrávených dedinčanov, vrátane piatich vo vážnom stave, liečia v nemocniciach v okolí. Priemyselné nehody sú v Číne bežné.

 

Pri jednej z najväčších takýchto nehôd za posledné roky zahynulo 12. augusta najmenej 173 ľudí a ďalších približne 800 osôb utrpelo zranenia, keď vznikol požiar v sklade s nebezpečnými chemikáliami v prístavnom meste Tchien-ťin a nasledovali obrovské výbuchy.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona