Po ukrajinskom tíme našli ihly a množstvo liekov, UEFA začala vyšetrovanie dopingu

NETKY.SK • 6 Júl 2016, 13:48 • 2 min
Po ukrajinskom tíme našli ihly a množstvo liekov, UEFA začala vyšetrovanie dopingu

PARÍŽ - Na ukrajinskú futbalovú reprezentáciu padol tieň dopingu. V hoteli, v ktorom počas futbalových ME 2016 vo Francúzsku (10. júna - 10. júla) bývala výprava Ukrajiny, našli tašku s podozrivými substanciami. Informáciu zverejnil belgický portál nieuwsblad.be. Európska futbalová únia (UEFA) už začala celú záležitosť vyšetrovať.

slovakia

left justify in out

V komplexe v meste Aix-en-Provence, kde si Ukrajinci rozložili svoj prechodný stan počas turnaja, našli tašku, v ktorej sa nachádzalo plno liekov a ihiel. Doteraz nebolo potvrdené, či ide o zakázané preparáty. UEFA plánuje celú vec čo najskôr objasniť.


Ako uviedol spomenutý zdroj, UEFA spoločne s Francúzskou antidopingovou agentúrou taktiež skúmala, či nedošlo k porušeniu kódexu Svetovej antidopingovej agentúry (WADA). Ide o prvý takýto prípad v priebehu ME 2016.


Ukrajinci skončili svoje účinkovanie na turnaji už v základnej C-skupine. Postupne nestačili na Nemcov (0:2), Severných Írov (0:2) ani Poliakov (0:1).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies