Po twerkingu zakázali v Tanzánii aj minisukne

NETKY.SK • 19 Január 2016, 15:24 • 2 min
Po twerkingu zakázali v Tanzánii aj minisukne

DODOMA - Tanzánijský prezident John Magufuli vydal vo svojej krajine zákaz nosenia minisukní, informoval dnes miestny denník Standard.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak len niekoľko mesiacov po tom, ako v Tanzánii zakázali aj twerking, označený za provokatívny sexuálny tanec, ktorý podľa zdôvodnenia riaditeľa úradu pre rozvoj kultúrneho dedičstva Hermana Mwansoka ohrozoval tradičné tance a mal negatívny vplyv aj na mladú generáciu.

 

V duchu tejto línie prezident Magufuli oznámil, že minisukne a krátke šaty môžu napomáhať šíreniu vírusu HIV a choroby AIDS, a preto zakázal ich nosenie. V súlade s prezidentovým nariadením majú dievčatá a ženy v Tanzánii teraz tri týždne na to, aby vyradili zo svojich šatníkov sukne a šaty zakázanej dĺžky.

Magufuli sa funkcie prezidenta ujal vlani v novembri a odvtedy už stačil presadiť niekoľko úsporných opatrení.

 

Zakázal napríklad tlač vianočných a novoročných pozdravov pre štátnych úradníkov, zrušil aj oslavy Dňa nezávislosti a takto ušetrené peniaze poukázal na upratovanie verejných priestranstiev.

 

Peniaze vyčlenené na slávnostné ustanovujúce zasadnutie nového parlamentu boli zasa predisponované na nákup nemocničných lôžok, keďže počas jednej zo svojich vopred neohlásených návštev Magufuli zistil, že mnohí hospitalizovaní pacienti musia spať na zemi.

 

Štátnym úradníkom prezident zrušil aj zahraničné služobné cesty a žiadal od nich, aby viac času venovali riešeniu problémov vo vnútri krajiny. Ak je zahraničná služobná cesta nutná, prezident žiada, aby úradník letel ekonomickou triedou. Možnosť cestovať prvou triedou má v Tanzánii len prezident, viceprezident a premiér.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies