Po Trnavskom mýte už jazdia električky

NETKY.SK • 2 September 2010, 11:55 • 2 min
Po Trnavskom mýte už jazdia električky

Po Trnavskom mýte už jazdia električky

slovakia

left justify in out

img

Električky na zrekonštruovanej trati v úseku ulíc Krížna – Trnavské mýto – Vajnorská začali dnes premávať. Bratislavský samosprávny kraj (BSK) povolil dočasné užívanie električkovej trate pre skúšobnú prevádzku.
Povolenie vydáva BSK ako špecializovaný stavebný úrad pre stavby električkových a trolejbusových dráh. "Urýchlením byrokratických postupov sme skrátili termín pre spustenie skúšobnej prevádzky minimálne o tri týždne. Nový školský rok sa tak môže začať bez kolabujúcej dopravy medzi Krížnou a Trnavským mýtom," povedal predseda BSK Pavol Frešo. Počas skúšobnej prevádzky bude Dopravný podnik Bratislava, ako správca trate, overovať funkcie a parametre zrekonštruovanej trate.
Počas siedmich týždňov bol v uvedenom úseku úplne rozobratý starý koľajový zvršok. Klasické podvaly boli nahradené novým liatym betónom a koľajnice boli uložené na špeciálnu protihlukovú a antivibračnú hmotu, ktorá výrazne zníži hlučnosť prechádzajúcich električiek. Kompletne sa takisto vymenili prístrešky nástupísk na Trnavskom mýte, ktoré boli rovnako v havarijnom stave. Rekonštrukcia električkovej trate s dĺžkou 1300 metrov stála 3,5 milióna eur.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies