Po transformácii by do nemocníc nemali vstupovať súkromní investori

NETKY.SK • 29 Júl 2010, 08:01 • 2 min
Po transformácii by do nemocníc nemali vstupovať súkromní investori

Po transformácii by do nemocníc nemali vstupovať súkromní investori

slovakia

left justify in out

img

Transformáciu nemocníc na akciové spoločnosti, kde bude stopercentným vlastníkom štát, treba podľa ministra zdravotníctva Ivana Uhliarika (KDH) pripraviť čo najskôr. "Chceme začať určite tento rok," konštatoval po dnešnom rokovaní vlády. Ako prvé by sa mali transformovať tie zariadenia, ktoré nemajú problém s vyrovnaným hospodárením. Na otázku TASR, či by sa po tomto kroku umožnil do týchto nemocníc aj vstup súkromných akcionárov, reagoval s tým, že zatiaľ sa to nepripúšťa.
Podľa jeho predchodcu Richarda Rašiho (teraz poslanec za Smer-SD) fakultné nemocnice nie sú v súčasnosti na transformáciu ekonomicky pripravené. Ako konštatoval 7. júla, pokiaľ by k transformácii došlo ihneď, viedlo by to k exekúciám, konkurzom a k obmedzeniu ich činností.
Transformácia nemocníc, ktorú zastavil kabinet Roberta Fica, bude pokračovať. Stredopravá koalícia totiž v programovom vyhlásení potvrdila, že nemocnice dostanú právnu formu obchodných spoločností a umožní sa aj transformácia neziskových organizácií na akciové spoločnosti. Podľa ministra Uhliarika sa ukázalo, že tento krok je efektívna cesta k zabráneniu zadlžovania týchto nemocníc.


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies