Po štrajku odborárov by mala vláda skončiť, myslí si Sobotka

NETKY.SK • 15 Jún 2011, 07:47 • 2 min
Po štrajku odborárov by mala vláda skončiť, myslí si Sobotka

Po štrajku odborárov by mala vláda skončiť, myslí si Sobotka

slovakia

left justify in out

img

Štrajk desiatok tisíc českých odborárov, ktorí plánujú vo štvrtok zastaviť osobnú vlakovú dopravu a MHD v Prahe, by mal vyústiť prinajmenšom do demisie ministra financií Miroslava Kalouska (TOP 09) a následne celej vlády Petra Nečasa. Najrozumnejším riešením takejto novej situácie by bolo vyvolanie predčasných volieb.
      Takýto scenár by si želala česká sociálna demokracia, hlavná opozičná strana a víťaz parlamentných volieb z roku 2010.
      "Pokiaľ vláda nie je schopná predložiť plán reforiem, ktoré by získali podporu väčšiny spoločnosti, tak by Česká republika nemala strácať čas vládou, ktorá prišla o morálny kredit a ktorá nemá dôveru občanov. A bolo by dobre dohodnúť sa na nových voľbách," uviedol dnes predseda ČSSD Bohuslav Sobotka.
      Vláda má v 200-člennej Poslaneckej snemovni aktuálne podporu 115 poslancov. Aj v prípade, ak sa pomery vo vládnucej koalícii nezmenia, je ČSSD odhodlaná iniciovať hlasovanie o nedôvere vláde v momente, ak sa kabinet pokúsi zákonom oklieštiť slobody odborov a právo na štrajk.
      "Pokiaľ vláda nepristúpi na obnovenie sociálneho dialógu, tak sa obávam, že ten štvrtkový štrajk, protesty, nemusia byť posledné," dodal.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies