Po tragickej nehode györskych hráčok je v nemocnici ešte 6 zranených

NETKY.SK • 9 September 2013, 15:05 • 2 min
Po tragickej nehode györskych hráčok je v nemocnici ešte 6 zranených

BUDAPEŠŤ - Ešte šesť zranených basketbalistiek györskeho klubu je v nemocničnom ošetrení po sobotňajšej tragickej nehode autobusu na západe Maďarska, ktorej smrteľnými obeťami sa stali riaditeľ klubu a hlavný tréner. Informoval o tom v pondelok spravodajský server Origo.hu.

slovakia

left justify in out

Maséra Szabolcsa Burdiho udržiavajú lekári v hlbokom spánku a 19-ročnej Srbke Nataši Kovačevičovej museli pod kolenom amputovať nohu. Ďalšie hráčky utrpeli poranenia chrbtice, stavcov, členka a hlavy.

Maďarská polícia obvinila 69-ročného vodiča, ktorý s osobným autom značky Lada pri západomaďarskom meste Kapuvár v sobotu popoludní prešiel do protismeru a zrazil sa čelne s autobusom. Nehoda si vyžiadala dve obete a 15 ľudí bolo zranených, z nich deväť ťažko.  Vodič autobusu v snahe zabrániť zrážke strhol volant a zišiel na cyklistický chodník, kde sa vozidlo prevrátilo. Na mieste havárie zomrel riaditeľ klubu.

O život hlavného trénera bojovali záchranári. Oživovali ho a potom ho previezli do nemocnice, kde však zraneniam podľahol. Polícia vodiča Lady podozrieva zo spôsobenia nehody s následkom smrti z nedbanlivosti, uviedla pre agentúru MTI hovorkyňa polície Rábsko-mošonsko-šopronskej župy Gabriella Tóthová. Pravdepodobný vinník nehody leží so zlomeninou panvy v nemocnici v Györi. Autobusom cestoval basketbalový klub HAT-AGRO UNI Györ na zápas do Šopronu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies