Po tragédii v rozostavanej elektrárni v Číne zatkli 13 osôb

NETKY.SK • 25 November 2016, 17:12 • 2 min
Po tragédii v rozostavanej elektrárni v Číne zatkli 13 osôb

PEKING - Čínske orgány zatkli 13 osôb v súvislosti so štvrtkovou nehodou pri výstavbe novej uhoľnej elektrárne v provincii Ťiang-si, kde podľa aktualizovaných údajov zahynulo najmenej 74 robotníkov v dôsledku zrútenia pracovnej plošiny. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podrobnosti ohľadne zatýkania nie sú známe; vyšetrovanie štvrtkovej tragédie v meste Feng-čcheng sa však sústreďuje na energetický podnik Ťiang-si Kan-neng, ako aj koncern Che-pej I-neng, ktorý stavia predmetnú elektráreň a podobné smrteľné nehody sa nevyhli ani jeho dávnejším projektom. Čínsky prezident Si Ťin-pching vyzval oblastné orgány, aby vyvodili zodpovednosť voči vinníkom.

 

Plošina s robotníkmi, ktorí pracovali na vnútornej stene chladiacej veže, sa zrútila zo 70-metrovej výšky. Mnohé z obetí zostali zavalené pod hromadou z častí lešenia, cementu a stavebnej ocele. Podľa AP ide o jednu z najvážnejších priemyselných havárií v Číne za posledné roky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies