Po tragédii v rozostavanej čínskej elektrárni zatkli deväť zodpovedných za projekt

NETKY.SK • 28 November 2016, 08:55 • 2 min
Po tragédii v rozostavanej čínskej elektrárni zatkli deväť zodpovedných za projekt

PEKING - Čínske úrady zatkli v súvislosti so štvrtkovou nehodou pri výstavbe novej uhoľnej elektrárne v provincii Ťiang-si deväť riadiacich pracovníkov zodpovedných za tento stavebný projekt. Informovali o tom dnes agentúry DPA a AP.

slovakia

left justify in out

Najmenej 74 robotníkov zahynulo vo štvrtok v meste Feng-čcheng v dôsledku zrútenia pracovnej plošiny počas stavby chladiacej veže.

 

Čínske štátne médiá napísali, že medzi zatknutými je predseda predstavenstva energetického koncernu Hebei Yineng, ktorý stavia predmetnú elektráreň a podobné smrteľné nehody sa stali už aj počas výstavby jeho iných projektov.

Polícia podľa DPA zadržala i hlavného projektového inžiniera tohto koncernu.

 

Vyšetrovatelia vzali do väzby aj dvoch riaditeľov pre bezpečnostný dohľad poradenskej spoločnosti Shanghai Sinaidi.

Úrady ešte v piatok informovali, že v súvislosti s nehodou zatkli 13 podozrivých. DPA pripomenula, že nevedela overiť, či sú medzi týmito zadržanými aj osoby dnes identifikované v médiách.

 

Plošina s robotníkmi, ktorí pracovali na vnútornej stene chladiacej veže, sa zrútila zo 70-metrovej výšky. Mnohé z obetí zostali zavalené pod hromadou z častí lešenia, cementu a stavebnej ocele.

 

Podľa AP ide o jednu z najvážnejších priemyselných havárií v Číne za posledné roky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies