Po súťaži na vlaky do Banskej Bystrice upraví RegioJet autobusy na tejto trase

NETKY.SK • 12 Január 2016, 09:32 • 2 min
Po súťaži na vlaky do Banskej Bystrice upraví RegioJet autobusy na tejto trase

BRATISLAVA - Po ukončení súťaže na súkromného vlakového dopravcu na trase z Bratislavy do Banskej Bystrice plánuje RegioJet obmedziť svoje autobusové spoje na tejto linke. A to tak, že už nebude autobusmi jazdiť z Bratislavy až do Banskej Bystrice, ale len z Bratislavy do Nitry.

slovakia

left justify in out

"Pokiaľ prebehne férové a transparentné výberové konanie, z ktorého vzíde víťaz, ktorý začne jazdiť s vlakmi na trase Banská Bystrica - Zvolen - Bratislava, sme pripravení našu súčasnú autobusovú linku z Banskej Bystrice cez Nitru do Bratislavy upraviť," uviedol pre TASR hovorca spoločnosti Aleš Ondrůj.

 

Dopravca sa chystá k takémuto kroku pristúpiť aj v prípade, ak súťaž na vlakového dopravcu nevyhrá, prípadne ak sa jej nezúčastní. Spoločnosť podľa jej hovorcu podporuje zvyšovanie kvality verejnej dopravy a presadzuje potrebu otvorených transparentných súťaží.

 

"Takýto postup je RegioJet pripravený podporiť, a to dokonca aj tak, že napriek tomu, že nezvíťazí v súťaži, alebo sa jej prípadne nezúčastní, ale súťaž prebehne transparentne a férovo, tak poskytne novému vysúťaženému dopravcovi podporu v podobe úpravy súčasných aktivít, ktoré by prípadne vysúťaženému dopravcovi konkurovali," dodal Ondrůj.

 

Súťaž na súkromného vlakového dopravcu na trase z Bratislavy do Banskej Bystrice v súčasnosti prebieha, ministerstvo dopravy ju spustilo začiatkom novembra 2015. Záujemcovia môžu predkladať svoje ponuky do 15. januára tohto roku.

 

Dopravca RegioJet jazdí na autobusovej linke z Banskej Bystrice cez Nitru do Bratislavy od februára 2015 a za minulý rok na nej prepravil 457.000 cestujúcich. V súčasnosti prevádzkuje na linke 40 spojov denne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona