Po suchom období opäť zrážky

NETKY.SK • 23 Apríl 2019, 18:35 • 2 min
Po suchom období opäť zrážky

BRATISLAVA – Slovensko sa po dlhom období sucha dočkalo zrážok. Pršať bude na viacerých miestach v utorok večer aj v noci, miestami aj v stredu (24. 4.).

slovakia

left justify in out

K zmierneniu sucha však nedôjde všade, zrážky totiž nebudú rozložené rovnomerne. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti.

 

"Výrazne budú ovplyvňované aj lokálnymi efektmi pri silnom východnom až juhovýchodnom prúdení. Najviac ich teda spadne na juhovýchodných návetriach pohorí, najmä v južnej polovici územia," uvádza SHMÚ.

 

Koncom pracovného týždňa by sa malo podľa meteorológov zároveň mimoriadne otepliť. "Zaznamenáme aj letné dni, no cez víkend opäť očakávajte zrážky," dopĺňa SHMÚ.

 

Teploty vystrelia až k +30 °C

 

V závere pracovného týždňa sa mimoriadne oteplí, zaznamenáme aj letné dni, no cez víkend opäť očakávajte zrážky. 

 

Pred nami sú teplé dni tohto roka. Teploty totiž budú každým dňom stúpať a ich rast vyvrcholí v piatok, kedy nás čaká najteplejší deň doteraz v tomto roku. Teploty sa dostanú na mimoriadne abnormálne hodnoty.

 

Počas dnešného dňa teploty ledva prekonajú hranicu +20 °C, no od zajtra teploty vystrelia poriadne nahor. Od juhu k nám po zadnej strane tlakovej výše, ktorá sa bude rozprestierať nad východnou Európou bude prúdiť veľmi teplý vzduch.

Vo štvrtok sa maximálne teploty budú na našom území šplhať cez hranicu +25 °C.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies