Po štyroch rokoch zistili zámenu novonarodených detí v nemocnici!

NETKY.SK • 3 December 2014, 08:52 • 2 min
Po štyroch rokoch zistili zámenu novonarodených detí v nemocnici!

JOHANNESBURG - Juhoafričanka, ktorej v nemocnici v Johannesburgu zamenili pred štyrmi rokmi po pôrode dieťa, dnes vo vysielaní tamojšej rozhlasovej stanice 702 povedala, že najskôr chcela späť svoju dcérku. Napokon však súhlasila s názorom súdneho experta, ktorý povedal, že je v záujme detí, aby zostali s rodičmi, u ktorých vyrastali.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom tlačová agentúra Reuters. Prípad možno prirovnať k biblickému príbehu kráľa Šalamúna, ktorý rozhodoval v spore dvoch žien o to, ktorá je skutočnou matkou dieťaťa. Obe deti, chlapec vyrastajúci u "Pani X" i jej dievčatko vychovávané biologickými rodičmi chlapca, sa narodili v rovnaký deň v roku 2010 a vyrastali v cudzích rodinách, keďže ich zdravotné sestry nechtiac zamenili.
      

Rodiny na to prišli, až keď bývalý manžel jednej zo žien odmietol platiť na dieťa s tým, že nie je jeho otec. Žena absolvovala testy, ktoré ukázali, že ani ona nie je jeho biologickou matkou. Hoci súd o osude detí nerozhodol, súdom vymenovaný detský expert odporučil, aby deti zostali v terajších rodinách a biologickí rodičia mali právo navštevovať ich.
      

"Neexistuje nič, čo by som neurobila pre to, aby som dostala dcérku späť. Ale napokon dospelo všetko k tomu, že treba urobiť to, čo bude najlepšie pre deti," zdôraznila žena, ktorú rozhlas predstavil iba ako Pani X. Jej právny zástupca povedal, že aj druhá matka podľa všetkého pristúpi na odporúčanie súdneho znalca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies