Po štyroch dňoch hľadania našli v Tatrách mŕtveho muža

NETKY.SK • 10 September 2013, 16:33 • 2 min
Po štyroch dňoch hľadania našli v Tatrách mŕtveho muža

BRATISLAVA - Muža, ktorý sa ešte v sobotu vybral na výlet do Vysokých Tatier a už sa neozval, našli po štyroch dňoch hľadania mŕtveho. Ako informovali horskí záchranári, po mužovi začali pátrať v sobotu po tom, ako sa 31-ročný turista neozval rodičom, hoci im to sľúbil.

slovakia

left justify in out

S rodičmi poslednýkrát telefonoval počas výstupu na Hlinskú vežu a sľúbil, že z vrcholu sa opäť ozve. Keďže tak neurobil, rodičia požiadali horských záchranárov o pomoc. Cez Prezídium Policajného zboru záchranári požiadali o lokalizáciu jeho mobilného telefónu. Ešte v ten večer odišli dve skupiny záchranárov prepátrať oblasť, každá do inej doliny. Po celonočnom hľadaní sa vrátili a požiadali o nasadenie leteckej techniky. V nedeľu oblasť prehľadávali záchranári zo zeme aj zo vzduchu.

Do hľadania boli zapojení aj psovodi zo služobnými psami a letka ministerstva vnútra. Muža sa podarilo nájsť po štyroch dňoch pátrania v Hlinskej doline pod Hlinským sedlom bez známok života. Záchranári telo nebohého transportovali do Domu smútku v Starom Smokovci, kde ho odovzdali polícii a obhliadajúcemu lekárovi. Do celej záchranne akcie bolo nasadených 19 profesionálnych a šesť dobrovoľných záchranárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies