Po smrti dvoch motorkárov bude na cestách viac policajtov

NETKY.SK • 27 Marec 2012, 13:49 • 2 min
Po smrti dvoch motorkárov bude na cestách viac policajtov

Po smrti dvoch motorkárov bude na cestách viac policajtov - Krimi Polícia bude nekompromisne pokračovať v kontrolách motoristov, ale i cyklistov a chodcov. Zdôraznila to nitrianska krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková v reakcii na smrť dvoch motork

slovakia

left justify in out

img

Polícia bude nekompromisne pokračovať v kontrolách motoristov, ale i cyklistov a chodcov. Zdôraznila to nitrianska krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková v reakcii na smrť dvoch motorkárov počas uplynulého víkendu. "Pekné počasie vylákalo na cesty oveľa viac chodcov, cyklistov, ale aj vodičov motoriek. Tí po dlhom 'pôste' oprášili svoje stroje. Nie všetci však s jazdou po zimnej prestávke začali opatrne. Čím ďalej tým viac sa stretávame s motocyklistami, ktorým, zdá sa, že ide hlavne o rýchlu a hlučnú jazdu bez akejkoľvek hranice zodpovedného konania voči ostatným účastníkom premávky," pripomenula Čuháková.
      Príkladom je podľa jej slov uplynulý víkend, počas ktorého pri nehodách zahynuli dvaja ľudia. V sobotu 24. marca došlo popoludní k prvej dopravnej nehode s následkom smrti motocyklistu. "Na ceste neďaleko obce Drážovce v Nitrianskom okrese 26-ročný vodič motocykla neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla a iným okolnostiam, následkom čoho dostal šmyk, zišiel z cesty vľavo, kde došlo k nárazu do kmeňa stromu a betónovej schránky s káblami," uviedla Čuháková. Druhý motocyklista zahynul pri nehode v ten istý deň, pred 16. hodinou na ceste medzi obcami Tôň a Zlatná na Ostrove v Komárňanskom okrese. "Po tom, čo sa 40-ročný vodič motocykla pravdepodobne nevenoval dostatočne vedeniu vozidla a neprispôsobil rýchlosť jazdy najmä svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla a iným okolnostiam. Neskoro zbadal odbočujúce osobné vozidlo Renault Espace, do ktorého zozadu narazil. Jeho život nezachránil ani rýchly zákrok záchranárov," popísala druhý prípad Čuháková.
      Ako pripomenula, polícia tento rok vykonala niekoľko veľkých dopravno-bezpečnostných akcií zameraných na zníženie počtu nehôd a zmiernenie ich následkov. "Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre vykonalo 15 celokrajských osobitných kontrol zameraných na porušenia, ktoré sú hlavnými príčinami dopravných nehôd, štyri spoločné výkony služby v okresoch, v ktorých si to aktuálna bezpečnostná situácia vyžadovala a 38 okresných osobitných kontrol. Realizovali sa tiež návrhy dopravných značení, úpravy na priechodoch pre chodcov a pod. Nitrianska polícia v tejto činnosti nepoľaví ani v nadchádzajúcom období," zdôraznila Čuháková.

Zdroj: KR PZ Nitra



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona