Po smrti dieťaťa vypukli v Doneckej oblasti nepokoje

NETKY.SK • 17 Marec 2015, 08:56 • 2 min
Po smrti dieťaťa vypukli v Doneckej oblasti nepokoje

KYJEV - Mestečko Konstantinivka v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny bolo v noci nadnes dejiskom nepokojov, ktoré vypukli po tom, ako obrnený transportér zrazil ženu s dvoma deťmi. Jedno z detí, osemročné dievča, následkom zranení podľahlo. Informovala o tom agentúra Ukrinform.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Po tragédii sa skupina približne 100 ľudí zišla pred internátom miestnej priemyslovej školy, kde sú ubytovaní vládni vojaci, a žiadala vydanie posádky transportéra. Okrem toho pred budovou podpaľovali pneumatiky a rozbíjali okná. Krátko po polnoci polícia získala kontrolu nad situáciou v meste.

 

Ukrajinské ministerstvo vnútra medzičasom informovalo, že posádku transportéra previezli do Kramatorska, kde sa bude prípad vyšetrovať. Ministerstvo prisľúbilo dôkladné prešetrenie incidentu a potrestanie vinníkov. Súčasne vyzvalo miestnych občanov, aby sa nedali zneužiť na provokácie proruských separatistov, ktorí "využívajú akúkoľvek zámienku na destabilizácie situácie v prifrontových mestách".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona