Po Škrtelovi pomenovali zastávku londýnskeho metra

NETKY.SK • 3 Október 2013, 13:10 • 2 min
Po Škrtelovi pomenovali zastávku londýnskeho metra

LONDÝN - Kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Martin Škrtel sa dočkal ďalšej významnej pocty. Stopéra FC Liverpool vybrali predstavitelia Anglickej futbalovej asociácie (FA) ako jedného z hráčov, po ktorom pomenovali zastávku londýnskeho metra.

slovakia

left justify in out

FA pri príležitosti 150. výročia založenia vyrobila špeciálnu mapu londýnskeho metra, zastávky pomenovala podľa známych trénerov, hráčok i futbalistov. Jedným z nich je aj 28-ročný Handlovčan.

Po Martinovi Škrtelovi pomenovali zastávku West Croydon na linke metra East London. FA premenovala linku na "Zahraničné hviezdy" a slovenskému strednému obrancovi v nej robia spoločnosť aj Yaya Touré, Emmanuel Adebayor, Didier Drogba, Javier Hernández, Andrij Ševčenko, Nemanja Vidič, Sergio Agüero, Peter Schmeichel, Robin van Persie, Jimmy Floyd Hasselbaink či Jürgen Klinsmann. Celkovo je na mape 367 mien hráčov či trénerov. 

"Táto mapa je skvelý spôsob, ako osláviť 150. výročie FA i prvého metra na svete, ktoré vzniklo v Londýne. Mňa nesmierne teší, že je po mne pomenovaná zastávka Oxford Circus," vyhlásil na webe FA.com ambasádor projektu Michael Owen. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies