Po skrachovanej CK Best Choice ostalo v zahraničí 149 dovolenkárov

NETKY.SK • 5 August 2013, 18:11 • 2 min
Po skrachovanej CK Best Choice ostalo v zahraničí 149 dovolenkárov

BRATISLAVA - Po skrachovanej bratislavskej cestovnej kancelárii (CK) Best Choice ostalo ešte v zahraničí 149 dovolenkárov. Nachádzajú sa v Egypte, Tunisku a Turecku.

slovakia

left justify in out

"V priebehu nasledujúcich dvoch dní budú všetci na Slovensku," avizovala vedúca oddelenia marketingu poisťovne Kooperativa Erika Barkolová. Práve v tejto spoločnosti bola cestovná kancelária poistená proti úpadku. Z celkového počtu sa 71 ľudí nachádza v Egypte, 46 turistov je v Tunisku a 32 dovolenkárov ostalo v Turecku. Poisťovňa im podľa Barkolovej zaplatila ubytovanie v prípade, ak ich vyhostili z hotela či zaplatila letenky. "V prípade, že klienti ešte neodleteli, bude im refundovaný pobyt. Refundujeme aj nevyčerpanú časť dovolenky," doplnila Barkolová. Cestovná kancelária bola poistená na sumu 2,5 milióna eur. Kooperativa preto odhaduje, že všetci poškodení klienti kancelárie budú odškodnení v plnej výške.

Poisťovňa predpokladá, že poškodení dovolenkári si v nasledujúcich dňoch uplatnia svoje nároky. V takom prípade by mali vyplniť žiadosť o nárok na náhradu škody voči cestovnej kancelárii a tiež žiadosť o uplatnenie nároku na náhradu škody z poistenia zájazdu pre prípad úpadku CK. Následne k nim priložiť potrebné dokumenty a odoslať ich na príslušné adresy. Presný opis všetkých krokov a tiež potrebné žiadosti nájdu poškodení na internetovej stránke poisťovne Kooperativa.

CK Best Choice ukončila svoju činnosť v piatok. Ako dôvod firma viedla druhotnú platobnú neschopnosť. Best Choice pôsobila na slovenskom trhu od roku 2005 ako obstarávateľ zájazdov do destinácií ako Egypt, Tunisko a Turecko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies