Po sklamaní z vypadnutia skončili v reprezentácii Lafata aj Plašil

NETKY.SK • 22 Jún 2016, 09:21 • 2 min
Po sklamaní z vypadnutia skončili v reprezentácii Lafata aj Plašil

LENS - Utorňajšia prehra Česka s Tureckom 0:2 na futbalovom EURO 2016 nepriniesla iba vypadnutie z turnaja, ale aj koniec viacerých skúsených hráčov. Reprezentačné kopačky zavesili definitívne na klinec David Lafata a Jaroslav Plašil, brankár Petr Čech sa ešte nerozhodol a najprv chce prekonať sklamanie z nevydareného turnaja.

slovakia

left justify in out

Útočník Sparty Praha Lafata má tridsaťpäť rokov, v národnom tíme odohral 42 zápasov a strelil deväť gólov. O rok mladší stredopoliar Plašil z Bordeaux hral na štyroch turnajoch EURO i MS 2006 a v 103 dueloch strelil sedem gólov. "Presne tak, proste som oznámil, že končím a je to," povedal Plašil pre idnes.cz.

 

Česi získali na šampionáte iba jeden bod za remízu s Chorvátskom 2:2. V utorňajšom zápase "o všetko" podľahli Turecku 0:2. "Som určite sklamaný, získali sme iba jediný bod v skupine. Proti Turkom nám chýbal gól. Prvý polčas sme odohrali celkom dobre, bohužiaľ sme nepremenili šance. V druhej polovici sme chceli dať čo najskôr gól, ale nepodarilo sa nám to. Po druhom inkasovanom góle to už bolo ťažké," zhodnotil turnaj i záverečný zápas Plašil.

 

Po vypadnutí zo šampionátu sa s myšlienkou konca reprezentačnej kariéry pohrávajú aj ďalší hráči. Už pred ním informoval o takýchto úvahách brankár Čech, ktorý si vzal čas na rozmyslenie. "Je to obrovské sklamanie. Takto sme si to nepredstavovali. Bol to zápas o všetko. Keby sme ho zvládli, mohli sme ísť ďalej. No nastal ten druhý variant, prehrali sme a končíme. Iskra, energia... ťažko povedať, ale niečo nám chýbalo. Až prekonám sklamanie, tak si sadnem a popremýšľam o svojej budúcnosti v národnom tíme. Výsledok na šampionáte v tom rolu nehrá. Kým začne kvalifikácia na majstrovstvá sveta, tréner to bude vedieť," uviedol pre idnes.cz.

 

Tridsaťštyriročný Čech sa prvýkrát predstavil v národnom tíme už v roku 2001, debut si odkrútil na jar 2002 a odvtedy nastúpil na 124 zápasov a vytvoril tak český rekord.

 

Ani on nemusí byť posledný, kto zavesí reprezentačné kopačky na klinec. O konci uvažuje aj ľavý obranca David Limberský, skúsený tridsaťdvaročný stopér Tomáš Sivok sa ešte rozhodne. "Počkám, čo sa bude diať, či tréner ostane. Chcem s ním hovoriť, či má so mnou chuť pracovať. Ja ju mám, zatiaľ sa cítim dobre. Ak sa už nebudem, ukončím kariéru. Nechám tomu čas," povedal Sivok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies