Po silnom krupobití v Rakúsku odviezli sanitky zranených do nemocnice

NETKY.SK • 9 Júl 2015, 09:01 • 2 min
Po silnom krupobití v Rakúsku odviezli sanitky zranených do nemocnice

KLAGENFURT/GRAZ - Prudké krupobitie, pri ktorom utrpelo viacero ľudí zranenia hlavy, postihlo dnes večer okolie Villachu v rakúskej spolkovej krajine Korutánsko. Informovali o tom rakúske médiá.

slovakia

left justify in out

V oblasti permanentne zasahujú posádky sanitných vozidiel, ktoré prepravujú zranených do krajinskej nemocnice vo Villachu.

Krupobitie spôsobilo značné problémy aj v cestnej doprave. Vyvrátené stromy zablokovali tzv. Tauernskú diaľnicu A10. Iné cesty sa ocitli pod vodou, v jednom z tamojších tunelov opakovane dochádza k výpadkom elektrického prúdu.

Úrady vyzvali občanov, aby sa na cesty vydávali iba v neodkladných prípadoch.

 

Niektoré časti Korutánska zasiahlo nepriaznivé počasie už v popoludňajších hodinách. Už vtedy zaznamenali tamojší hasiči 20 výjazdov, na ktorých sa zúčastnilo asi 100 hasičov.

 

Terajšie rozmary počasia v Korutánsku súvisia s druhým studeným frontom, ktorý meteorológovia predpovedali na večerné hodiny pre juh a juhovýchod Rakúska. V zasiahnutej oblasti padali vraj krúpy s veľkosťou tenistových loptičiek. Aj v centre Villachu zranili viacero chodcov.

 

Z Feistritzu an der Gail hlásia prederavené strechy v dôsledku krupobitia, ale aj vážne poškodené motorové vozidlá.

Bez elektrickej energie sa ocitli tisícky domácností od údolia rieky Gail až po jazero Wörther See.

Z Arriachu, kde nárazový vietor dosahoval rýchlosť až 122 km/h, hlásili popoludní lesný požiar, ktorý spôsobilo poškodené elektrické vedenie.

 

S podobnými problémami zápasia aj v spolkovej krajine Štajersko, kde dnes zasahovala tisícka hasičov až do večerných hodín.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies