Po šiestich rokoch sa kluby NHL opäť predstavia divákom v Európe

NETKY.SK • 24 Marec 2017, 15:06 • 2 min
Po šiestich rokoch sa kluby NHL opäť predstavia divákom v Európe

ŠTOKHOLM - Po šiestich rokoch sa kluby zámorskej hokejovej NHL opäť predstavia divákom v Európe. V polovici novembra odohrajú tímy Colorado Avalanche a Ottawa Senators dve súťažné stretnutia základnej časti vo švédskom Štokholme, súboje sú naplánované do haly Globen na 10. a 11. novembra 2017.

slovakia

left justify in out

V piatok to potvrdilo vedenie NHL aj hráčskej asociácie NHLPA. Naposledy predtým kluby kanadsko-americkej profiligy hrali v Európe v októbri 2011, zápasy vtedy hostil aj Štokholm. 

Výber klubov nie je náhodný, Avalanche a Senators majú švédskych kapitánov. Denverský tím vedie 24-ročný útočník Gabriel Landeskog, ottawský o dva roky starší držiteľ dvoch Norrisových trofejí pre najlepšieho obrancu sezóny Erik Karlsson.

"V súčasnosti máme v NHL viac švédskych hráčov ako kedykoľvek predtým, preto sme veľmi radi, že sa viacero z nich predstaví vo vlasti prostredníctvom NHL Global Series," uviedol komisár NHL Gary Bettman na margo 84 Švédov, ktorí v tomto ročníku zasiahli do diania v NHL, a doplnil: "Návrat súťažných zápasov na medzinárodnú scénu bude ďalším z vrcholov osláv storočnice NHL."

Kluby NHL údajne plánujú aj zápasy v Číne, kam by v septembri mali vycestovať Los Angeles Kings a Vancouver Canucks na dve prípravné stretnutia.    
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona