Po sérii razií v Bruseli zhabala belgická polícia strelné zbrane a muníciu

NETKY.SK • 5 Júl 2017, 13:51 • 2 min
Po sérii razií v Bruseli zhabala belgická polícia strelné zbrane a muníciu

BRUSEL - Šesť domových prehliadok uskutočnila v noci nadnes belgická polícia. Pri raziách, ktoré sú spájané s bojom proti terorizmu boli zadržaní štyria ľudia a zhabané viaceré strelné zbrane.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Polícia sa zamerala na bruselskú štvrť Anderlecht, kde žije početná komunita prisťahovalcov. Podľa policajných údajov, na ktoré sa odvoláva televízna stanica RTBF, boli v tejto štvrti skontrolované štyri byty a dve garáže. Polícia v nich našla samopaly typu kalašnikov a nešpecifikované množstvo munície ako aj nepriestrelné vesty.

 

Belgické médiá špekulujú, či polícia nepátra po zbraniach, ktoré mali byť použité počas vlaňajších teroristických útokov z 22. marca. Vyšetrovatelia pripúšťajú, že je to jedna z možností, ale oficiálne to nebolo potvrdené.

 

Štyri zadržané osoby, ktoré boli predvedené na výsluch, podľa RTBF patria ku gangu motorkárov s názvom Kamikaze Riders. Dvaja z členov tejto skupiny boli vlani odsúdení na tri až šesť rokov väzenia za účasť na činnosti teroristickej skupiny.

 

RTBF upozornila, že policajné razie v Bruseli boli koordinované s Francúzskom, keď francúzski policajti dnes ráno na predmestí Lille zatkli 42-ročného muža pre podozrenie z plánovania "násilného činu". Zadržaný je tiež podozrivý z väzieb na členov gangu Kamikaze Riders.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies