Po samovražde aktivistu evakuovali katedrálu Notre Dame

NETKY.SK • 21 Máj 2013, 17:55 • 2 min
Po samovražde aktivistu evakuovali katedrálu Notre Dame

PARÍŽ - Parížsku katedrálu Notre Dame dnes evakuovali po tom, ako vo svetoznámom chráme spáchal samovraždu známy krajne pravicový aktivista. Informovali o tom policajné zdroje.

slovakia

left justify in out

Polícia a predstavitelia katedrály oznámili, že budovu po incidente z popoludnia uzavreli pre verejnosť. Agentúra Reuters s odvolaním sa na policajný zdroj uviedla, že samovrahom je 78-ročný Dominique Venner, ktorý sa zabil výstrelom do úst pred oltárom.
Historik Venner bol vo Francúzsku známy svojimi krajne pravicovými politickými úvahami. Podľa policajného zdroja mal pri sebe list, pred samovraždou však neurobil žiadne vyhlásenie. Správa na jeho blogu s dátumom 21. mája kritizuje nový zákon, ktorý umožní homosexuálnym párom uzatvárať manželstvá a adoptovať deti.
Katedrála Notre Dame v centre Paríža patrí k najnavštevovanejším turistickým atrakciám francúzskej metropoly. Denne ju navštívi v priemere vyše 38.000 veriacich a turistov z celého sveta. Ročný počet návštevníkov sa odhaduje na 14 miliónov. Katedrála nedávno dostala nové zvony v rámci osláv 850. výročia začiatku jej výstavby.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies