Po rokoch prišla Deutsche Bank o post lídra na menovom trhu, novým je Citigroup

NETKY.SK • 10 Máj 2014, 17:04 • 2 min
Po rokoch prišla Deutsche Bank o post lídra na menovom trhu, novým je Citigroup

NEW YORK - Americká banka Citigroup po deviatich rokoch zosadila z pozície jednotky na menovom trhu nemeckého konkurenta Deutsche Bank. Ukázal to v týchto dňoch zverejnený prieskum spoločnosti Euromoney Institutional Investor. Informovala o tom agentúra Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Citigroup podľa Euromoney získala na tomto trhu 16,04-% podiel a tesne zosunula na 2. priečku Deutsche Bank, ktorá na základe najnovšieho prieskumu kontroluje 15,67 % trhu s menovými obchodmi. Citigroup sa dostala tesne na dosah Deutsche Bank už minulý rok, keď podľa vtedajšieho prieskumu kontrolovala podiel na trhu len o 0,28 % menší než Deutsche Bank. To bol druhý najmenší rozdiel od začatia evidovania týchto údajov v roku 1976.
      

Rebríček Euromoney je zostavovaný na základe prieskumu medzi obchodníkmi na devízových trhoch. Tohtoročný prieskum vychádza z odpovedí 14.050 respondentov. Deutsche Bank sa na prvej priečke držala od roku 2005.
      

Na 3. pozícii sa umiestnila britská banka Barclays s 10,91-% podielom. Na 4. mieste je švajčiarska banka UBS (10,88 % trhu) a na 5. priečke britská HSBC so 7,12-% podielom.
      

Podľa údajov Euromoney spomínaná svetová päťka zároveň zvýšila rozsah kontroly nad týmto trhom. Ich kombinovaný podiel dosiahol takmer 61 %, zatiaľ čo v roku 2013 kontrolovali 57 % z trhu s menovými obchodmi. Je to zároveň prvýkrát od roku 2009, keď päť bánk ovládlo viac než 60 % trhu. V desiatke najväčších obchodníkov na menovom trhu sú ešte JPMorgan, Bank of America Merrill Lynch, Royal Bank of Scotland, BNP Paribas a Goldman Sachs.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies