Po rokoch poklesu začali spoločnosti ČSA tento rok pribúdať cestujúci

NETKY.SK • 19 Október 2016, 10:26 • 2 min
Po rokoch poklesu začali spoločnosti ČSA tento rok pribúdať cestujúci

PRAHA - Po mnohých rokoch úbytku počtu cestujúcich aj lietadiel hlásia České aerolínie (ČSA) rast počtu pasažierov. Na pravidelných linkách ich tento rok pribudlo 14 % a ešte väčší rast zaznamenala firma v prípade započítania cestujúcich vo svojich lietadlách v Saudskej Arábii. Informoval o tom server iDNES.cz, ktorý sa odvolal na prepravené štatistiky ČSA za deväť mesiacov tohto roka.

slovakia

left justify in out

Podľa spomínaných štatistík ČSA prepravili od januára do konca septembra 2,08 milióna cestujúcich. To je o 30 % viac než v rovnakom období minulého roka. V tomto čísle sú aj cestujúci z dvoch lietadiel Airbus A319, ktoré lietajú od minuloročného októbra na pravidelných linkách Saudi Arabian Airlines. Tie si airbusy ČSA prenajali vrátane posádok a České aerolínie za ne dostávajú vopred dohodnutú sumu bez ohľadu na počet cestujúcich. Kontrakt už o štvrť roka predĺžili a o ďalšom pokračovaní budú dopravcovia ešte rokovať.

 

"Ak by sme započítali len pravidelné linky ČSA, počet cestujúcich vzrástol medziročne o 14 %," povedal hovorca firmy Dan Šabík. Podľa neho sa počet letov tento rok zvýšil o 11 % a priemerná obsadenosť dosiahla 75 %.

 

ČSA tento rok spustili viacero nových liniek. Najlepšiu letnú obsadenosť mala podľa Šabíka linka na Maltu alebo spojenie do Ríma a Barcelony.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona