Po ročnej prestávke otvoria letné kúpalisko v Zlatých Moravciach

NETKY.SK • 3 Jún 2014, 15:54 • 2 min
Po ročnej prestávke otvoria letné kúpalisko v Zlatých Moravciach

ZLATÉ MORAVCE - Obyvatelia Zlatých Moraviec sa po ročnej prestávke opäť môžu tešiť na letné kúpalisko. Mesto ho plánuje otvoriť 28. júna.

slovakia

left justify in out

V súčasnosti robia v areáli kúpaliska drobné opravy a ľudia budú mať k dispozícii to, na čo boli v predchádzajúcich rokoch zvyknutí. „Od 15. júna začneme napúšťať dva detské bazény a jeden plavecký bazén a do otvorenia sezóny chceme dať do poriadku aj bufet a ihriská,“ povedala pre agentúru SITA poverená riaditeľka Mestského strediska kultúry a športu v Zlatých Moravciach Simona Holubová. V mestskom rozpočte je na fungovanie letného kúpaliska vyčlenených 23-tisíc eur, čo však podľa nej nebude stačiť. „Pred dvoma rokmi sme mali stratu približne 12-tisíc eur, ale presné náklady nedokážeme vyčísliť, keďže kúpalisko nebolo doteraz v rozpočte ako samostatná položka, čo sa ale v tomto roku zmenilo, takže po sezóne budeme vedieť presne, aké sú náklady aj strata,“ dodáva Holubová.

 

Zlatomoravčania sa na letné kúpalisko tešia, aj keď neposkytuje také možnosti ako väčšie a modernejšie areály, ktoré sú však vzdialené desiatky kilometrov. „Minulý rok mi už aj chýbalo, veď Zlaté Moravce nemajú zas tak veľa možností, kde sa môžu mladí stretnúť a kúpalisko bolo celkom fajn,“ hovorí 17-ročná Zuzana. Jej kamarátka Naďa iba prikyvuje. „Jasné, nie je to bohviečo, ale celkom sa teším, že ho otvoria. Ešte dobre, že sa blížia voľby, inak by bolo asi znovu zatvorené,“ dodáva. 

 

Vstupné by mali ešte schváliť mestskí poslanci, predbežne MSKŠ navrhuje 1,5 eura pre dospelého a jedno euro pre dieťa. V minulom roku kúpalisko neotvorili pre nedostatok financií v mestskom rozpočte. V meste pritom letné kúpalisko fungovalo nepretržite takmer päťdesiat rokov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies