Po rekonštrukcii znovu otvoria Sochu slobody v New Yorku

NETKY.SK • 26 Október 2012, 06:54 • 2 min
Po rekonštrukcii znovu otvoria Sochu slobody v New Yorku

Po rekonštrukcii znovu otvoria Sochu slobody v New Yorku - Kultúra Historickú pamiatku New Yorku - Sochu slobody - v nedeľu znovu sprístupnia verejnosti, čo bude zároveň oslavou 126. narodenín tohto symbolu Ameriky.

slovakia

left justify in out

img

Historickú pamiatku New Yorku - Sochu slobody - v nedeľu znovu sprístupnia verejnosti, čo bude zároveň oslavou 126. narodenín tohto symbolu Ameriky.

Socha bola kvôli rekonštrukcii interiéru zatvorená od vlaňajšieho októbra. Obnova stála 30 miliónov dolárov (vyše 23 miliónov eur), pričom sa vymenili aj schody, vedúce ku korune. Nebudú také strmé a namiesto 354 ich bude 393.

Návštevníci na invalidných vozíkoch budú môcť odteraz navštíviť aj jednu z vyhliadok na vrchu podstavca. Vyhliadka je tak vysoko, ako to vzhľadom na konštrukciu historického objektu bolo možné.

Socha, ktorú Francúzsko venovalo Spojeným štátom 28. októbra 1886, mala symbolizovať priateľstvo medzi oboma národmi a ich vzťah k slobode. Pripomína tiež pomoc, ktorú Francúzsko poskytlo americkým osadníkom v boji za nezávislosť.

Každý rok navštívi Sochu slobody zhruba 3,5 milióna ľudí. Rekonštrukcia umožní ročné zvýšenie počtu návštevníkov o ďalších 26.000 ľudí.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona