Po raziách v Taliansku vydali takmer 100 zatykačov na mafiánov z 'Ndranghety

NETKY.SK • 20 Júl 2016, 08:06 • 2 min
Po raziách v Taliansku vydali takmer 100 zatykačov na mafiánov z 'Ndranghety

RÍM - V Taliansku vydali po dvoch rozsiahlych raziách takmer 100 zatykačov na predpokladaných členov kalábrijskej mafie 'Ndrangheta, informovali dnes tamojšie úrady.

slovakia

left justify in out

"Sťali sme dnes jeden z najdôležitejších klanov 'Ndranghety," vyhlásil podľa talianskych médií prokurátor z mesta Catanzaro Nicola Gratteri, narážajúc na klan Mutovcov, na ktorý sa zamerala jedna z operácií bezpečnostných zložiek.

 

Medzi zadržanými osobami je totiž i šéf tohto klanu Francesco Muto známy pod prezývkou "Kráľ rýb", ako aj jeho dcéra a syn.

 

V rámci ďalšej policajnej akcie, ktorá sa koncentrovala na dve iné mafiánske rodiny, boli zhabané nehnuteľnosti a zablokované bankové účty v celkovej hodnote asi 40 miliónov eur, informovali policajné zdroje.

 

Klan Mutovcov sa do hľadáčika polície dostal po vražde starostu Angela Vassalla spred šiestich rokov.

 

Vyšetrovateľom sa následne podarilo zdokumentovať, ako tento klan prevzal kontrolu nad pašovaním drog, rybolovom a cestovným ruchom v regióne ležiacom asi 100 kilometrov južne od Neapola.

 

'Ndrangheta, ktorý je považovaná za najsilnejšiu európsku mafiu, kontroluje významnú časť medzinárodného obchodu s kokaínom.

 

Zatykače sa týkajú trestných činov ako sú vydieranie, lúpežné prepadnutie, obchodovanie s drogami, korupcia a založenie zločineckej organizácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies