Po rakúskom džihádistovi z Viedne pátra aj kvôli vražde Interpol

NETKY.SK • 16 Október 2015, 06:30 • 2 min
Po rakúskom džihádistovi z Viedne pátra aj kvôli vražde Interpol

VIEDEŇ - Po 30-ročnom džihádistovi Mohamed M. z Viedne pátra Interpol pre podozrenie z vraždy, ťažkého ublíženia na zdraví a tertoristických aktivít. Vyplýva to z informácií, ktoré sa objavili na webovej stránke tejto medzinárodnej policajnej organizácie.

slovakia

left justify in out

Od leta Viedenčana vyšetruje tamojšia prokuratúra v súvislosti s obsahom propagandistického videa tzv. Islamského štátu (IS), na ktorom dvaja džihádisti najskôr vyzývajú na vojnu proti nevercom a následne zastrelia dvoch kľačiacich rukojemníkov.

 

Kým jedného z džihádistov identifikovali nemecké úrady ako Yamin A.-Z., salafistu pochádzajúceho z Nemecka, druhým mal byť spomínaný Viedenčan.

 

Mohamed M. je synom egyptských prisťahovalcov, ktorého meno je v Rakúsku dobre známe kvôli procesu v súvislosti s výhražným videozáznamom voči Rakúsku i Nemecku. Vtedy 22-ročného mladíka zadržali v septembri 2007 spoločne s jeho vtedajšou manželkou a následne odsúdili za vytvorenie teroristického zoskupenia na štyri roky väzenia. Po prepustení na slobodu v roku 2011 zverejnil Mohamed M. pod pseudonymom ďalšie videá, napokon opustil Rakúsko a cez Nemecko sa presunul do Egypta. Neskôr ho zadržali v Turecku, kde ho však čoskoro prepustili na slobodu. Odvtedy je jeho predpokladanou krajinou pobytu občianskou vojnou sužovaná Sýria.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies