Po pustošivom zemetrasení zaznamenali 451 dotrasov

NETKY.SK • 10 August 2018, 10:38 • 2 min
Po pustošivom zemetrasení zaznamenali 451 dotrasov

Jakarta- Najmenej 451 dotrasov zaznamenali od pustošivého zemetrasenia, ktoré zasiahlo pred piatimi dňami indonézsky ostrov Lombok. Informovala o tom v piatok indonézska Národná agentúra pre zmierňovanie následkov katastrof (BNPB).

slovakia

left justify in out

V dôsledku štvrtkového dotrasu s magnitúdou 6,2 sa zrútili budovy, ktoré poškodilo už nedeľné zemetrasenie.

Dotras si vyžiadal životy najmenej troch ľudí a ďalších 24 osôb utrpelo zranenia, uviedol hovorca agentúry Sutopo Nugroho.

Podľa oficiálnej bilancie agentúry BNPB pri nedeľnom zemetrasení s magnitúdou 7,0 zahynulo 259 ľudí; minister bezpečnosti Wiranto vo štvrtok uviedol, že o život prišlo najmenej 319 osôb. Viac ako 1030 ľudí hospitalizovali so zraneniami a ďalších 270.000 prišlo o strechu nad hlavou, dodal Nugroho.

 

Indonéziu často sužujú zemetrasenia vzhľadom na to, že sa nachádza na tzv. Ohnivom kruhu, kde sa odohráva až 90 percent všetkých zemetrasení na svete.

 

V decembri 2004 silné zemetrasenie s magnitúdou 9,1 pri indonézskom ostrove Sumatra vyvolalo vlnu cunami, ktorá vo vyše desiatke krajín juhovýchodnej Ázie zabila 230.000 ľudí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies