Po protestoch proti venezuelskému prezidentovi Madurovi jeden mŕtvy a desiatky zranených

NETKY.SK • 27 Október 2016, 10:44 • 2 min
Po protestoch proti venezuelskému prezidentovi Madurovi jeden mŕtvy a desiatky zranených

CARACAS - Život jedného policajta a dve desiatky zranených si vyžiadali najnovšie celoštátne protivládne protesty vo Venezuele, informovala dnes stanica BBC.

slovakia

left justify in out

Miestne organizácie na ochranu ľudských práv uviedli, že lekári ošetrili najmenej 20 ľudí a za mrežami sa ocitlo okolo 80 výtržníkov. Na sociálnych médiách kolovali fotografie zranených civilistov, z ktorých najmenej troch údajne postrelili.

 

Na protesty proti prezidentovi Nicolásovi Madurovi vyšli v stredu do ulíc státisíce sympatizantov opozície. V štáte Miranda, kde je guvernérom opozičný líder, zastrelili policajta a troch ďalších zranili. Vláda pripísala zodpovednosť opozičným aktivistom.

 

Masové demonštrácie sa začali organizovať po tom, ako venezuelské úrady pozastavili proces vedúci k referendu o odvolaní prezidenta Madura. Opoziční aktivisti pritom v rámci petície zozbierali 1,8 milióna podpisov potrebných na jeho vypísanie. Volebná komisia uznala iba 400.000 z nich.

 

Najvyšší volebný orgán minulý týždeň označil zbierku podpisov za podvrh a pozastavil proces, ktorý má viesť k vypísaniu referenda o odvolaní Madura.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies