Po prietrži mračien vyviezli zo sídliska v Prešove sedemsto ton bahna

NETKY.SK • 14 Máj 2015, 16:48 • 2 min
Po prietrži mračien vyviezli zo sídliska v Prešove sedemsto ton bahna

PREŠOV – Mesto Prešov z ulíc, ktoré pred týždňom 6. mája po prietrži mračien ostali zaplavené, už vyviezli stovky ton bahna. Druhý stupeň povodňovej aktivity v Prešove naďalej trvá, informoval dnes o tom Milan Grejták z tlačového odboru prešovskej radnice.

slovakia

left justify in out

Mesto v spolupráci so zmluvnými partnermi a spoločnosťami vyviezlo zo Sídliska III vyše sedemsto ton bahna, išlo o najviac postihnutú lokalitu. Z toho viac ako 600 ton vyviezli vo veľkoobjemových kontajneroch Technických služieb mesta Prešov, takmer sto ton bahna odstránili pomocou vysávacich áut a 45 ton bahna odviezli pracovníci Záhradníctva Sadex. Na záchranných prácach sa podieľa 450 nezamestnaných v rámci malých obecných služieb a tiež dvadsať odsúdených z Ústavu na výkon väzby. Krízový štáb dnes skonštatoval, že spriechodňovanie ciest a chodníkov značne pokročilo. 

 

Pracovníci jednotlivých organizácií sa postupne presúvajú z kritických úsekov do okrajových častí zaplaveného územia. Pokračovať sa bude naďalej na uliciach Prostějovská a Mirka Nešpora a na zaplavených častiach cyklistického chodníka. Od piatka 15. mája budú finišovať záchranné práce na parkoviskách pri obchodných centrách Astória a Centrum, mestská polícia ich na potrebný čas uzavrie. 

 

Vzhľadom na aktuálny dážď mestská polícia monitoruje počasie i kritické úseky, aby v prípade komplikácií mohli operatívne zasiahnuť. Druhý stupeň povodňovej aktivity naďalej trvá. Jeho prípadné zrušenie bude zvažovať krízový štáb na zasadnutí v pondelok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies