Po príchode tajfúnu Son Tinh do Vietnamu prišlo o život najmenej 29 ľudí

NETKY.SK • 24 Júl 2018, 16:11 • 2 min
Po príchode tajfúnu Son Tinh do Vietnamu prišlo o život najmenej 29 ľudí

HANOJ - Po príchode tajfúnu Son Tinh do severného a stredného Vietnamu evidujú tamojšie úrady v utorok v dôsledku prudkých lejakov a záplav najmenej 29 mŕtvych, desať osôb je nezvestných. S odvolaním sa na miestne médiá o tom informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Tajfún po príchode na pevninu oslabol na tropickú búrku a smeroval na Laos. Útvar však zmenil svoj smer a znova udrel do oblastí severného a stredného Vietnamu. Búrka zasiahla pobrežné oblasti severného Vietnamu minulý štvrtok a priniesla so sebou intenzívny dážď, ktorý pokračoval aj v ďalších dňoch.

 

Desať obetí zaznamenali v provincii Yen Bai, kde sa v dôsledku záplav utopilo 14 ľudí a traja sú nezvestní. Prudké prívalové dažde a záplavy postihli aj vietnamskú metropolu Hanoj.

 

Zničených alebo poškodených bolo vyše 5000 domov a 82.000 hektárov poľnohospodárskej pôdy a uhynulo 17.000 kusov dobytka.

 

Meteorológovia predpovedajú v noci na stredu príchod tlakovej níže z Číny, v dôsledku ktorej by malo znova intenzívne pršať.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies