Po prezidentovi má Gruzísko aj nového premiéra

NETKY.SK • 19 November 2013, 07:59 • 2 min
Po prezidentovi má Gruzísko aj nového premiéra

TBILISI - Novým premiérom Gruzínska sa v pondelok stal iba 31-ročný Irakli Garibašvili, ktorý na poste predsedu vlády nahradí miliardára Bidzinu Ivanišviliho.

slovakia

left justify in out

Jeho neskúseného spojenca vo funkcii deň po svojej inaugurácii potvrdili nový prezident krajiny Giorgi Margvelašvili, ktorého v nedeľu v hlavnom meste Tbilisi inaugurovali za novú hlavu postsovietskej krajiny. Pozmenenému kabinetu, v ktorom nový premiér pôsobil ako minister vnútra, ešte musí vysloviť dôveru parlament. Pôjde však len o formalitu, keďže kontrolu nad ním od minuloročných volieb má Ivanišviliho Gruzínsky sen, píše portál ruskej spravodajskej agentúry RIA Novosti. 

Ivanišvili ešte začiatkom novembra potvrdil, že jeho nástupcom sa stane Garibašvili. Ten sa po minuloročnej volebnej porážke hnutia exprezidenta Michaila Saakašviliho stal šéfom rezortu vnútra. Garibašvili, ktorý na parížskej Sorbonskej univerzite vyštudoval medzinárodné vzťahy, už desať rokov úzko spolupracuje s miliardárom Ivanišvilim. Ten od svojho minuloročného nástupu na čelo vlády avizoval skorý odchod z pozície.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona