Po prevrátení vlaku pri Rimavskej Sobote sú hospitalizované tri osoby

NETKY.SK • 7 Jún 2023, 12:50 • 2 min
Po prevrátení vlaku pri Rimavskej Sobote sú hospitalizované tri osoby

RIMAVSKÁ SOBOTA/LUČENEC - Po utorňajšom (6. 6.) vykoľajení a prevrátení vlaku medzi obcami Rimavské Zalužany a Kociha sú v nemocniciach v Rimavskej Sobote a Lučenci hospitalizované tri osoby. Ich stav je stabilizovaný. Potvrdili to obe nemocnice.

slovakia

left justify in out

"V rimavskosobotskej nemocnici ošetrili štyroch pacientov s ľahšími zraneniami. Dvaja pacienti boli po ošetrení prepustení do domácej liečby, ostatní dvaja nateraz zostávajú v stabilizovanom stave hospitalizovaní v nemocnici," priblížila Bianka Krejčíová, PR špecialistka siete nemocníc Svet zdravia, pod ktorú nemocnica v Rimavskej Sobote patrí. Vo Všeobecnej nemocnici s poliklinikou v Lučenci prijali po nehode vlaku jednu pacientku. Ako uviedla výkonná riaditeľka nemocnice Daniela Pršebicová, so stredne ťažkými zraneniami bola hospitalizovaná na traumatológii a je v stabilizovanom stave.

 

Na trati medzi obcami Rimavské Zalužany a Kociha sa v utorok krátko pred 20.00 h vykoľajil a prevrátil vlak. Príčinou nehody bol náraz vlaku do stromu spadnutého v koľaji. Podľa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) sa strom zosunul zo svahu, pravdepodobne vplyvom nepriaznivého počasia. Železničnú dopravu v úseku Rimavská Sobota - Rimavská Baňa - Hnúšťa nahradili autobusovou dopravou, prevrátený vozeň budú odstraňovať pomocou žeriavu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies