Po presune uhynul ďalší kriticky ohrozený nosorožec čierny

NETKY.SK • 17 Júl 2018, 20:52 • 2 min
Po presune uhynul ďalší kriticky ohrozený nosorožec čierny

NAIROBI - Deviaty nosorožec ostronosý (čierny) uhynul v Keni po tom, ako 11 jedincov tohto kriticky ohrozeného druhu premiestnili z hlavného mesta Nairobi do nového národného parku.

slovakia

left justify in out

Oznámilo to v utorok kenské ministerstvo pre cestovný ruch a divo žijúce zvieratá. O úhyne predošlých ôsmich jedincov informovalo v piatok.

 

Podľa predbežného vyšetrovania išlo o otravu soľou, keďže sa nosorožce snažili v novom prostredí adaptovať na slanšiu vodu, uviedlo ministerstvo. Takto ostávajú nažive len dva z 11 nosorožcov, ktorých v júni previezli do nového národného parku.

 

Ministerstvo pozastavilo sťahovanie nosorožcov a tých, čo prežili, v parku pozorne sleduje. Ochrancovia prírody a divo žijúcich zvierat v Afrike tvrdo pracujú na tom, aby nosorožcov čiernych ochránili pred pytliakmi, ktorí ich lovia kvôli rohom a tými potom zásobujú ilegálny ázijský trh.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona