Po prehre s Nigériou sa médiá v Bosne vrhli na rozhodcu O'Learyho

NETKY.SK • 22 Jún 2014, 10:23 • 2 min
Po prehre s Nigériou sa médiá v Bosne vrhli na rozhodcu O'Learyho

SARAJEVO - Tím futbalistov Bosny a Hercegoviny mal byť na MS v Brazílii jedným z "čiernych koňov" finálového turnaja, ale napokon pri svojej premiére neprejde sitom skupinovej fázy.

slovakia

left justify in out

Definitívne o tom rozhodla nedeľňajšia prehra 0:1 v druhom zápase s Nigériou, v ktorom hlavný rozhodca Peter O'Leary z Nového Zélandu neuznal Bosne a Hercegovine regulárny gól.
      

Prebiehala 21. minúta stretnutia F-skupiny v Cuiabe, keď nastala kontroverzná situácia. Útočník Edin Džeko dostal výbornú prihrávku za obranu do šestnástky Nigérie, strelou z prvej otvoril skóre duelu, ale novozélandskí rozhodcovia jeho gól neuznali pre neexistujúci ofsajd. Bosna a Hercegovina, ktorá v prvom stretnutí prehrala s Argentínou 1:2, tak má na šampionáte po dvoch dueloch nula bodov.
      

"Krádež v Cuiabe - Bosna sa lúči po zahanbujúcom výkone rozhodcov," uvádza sarajevský denník Dnevni Avaz.

 

"Bosne neuznali regulárny gól, potom dostala Nigéria darček," konštatujú Nezavisne Novine z Banjej Luky.
      

Médiá v Bosne a Hercegovine súčasne kritizujú novozélandských rozhodcov za situáciu, ktorá predchádzala víťaznému gólu Nigérie. Emmanuel Emenike údajne predtým, ako pripravil parketu na víťazný zásah pre Petra Odemwingieho, fauloval obrancu Bosny.
      

"Bosna bola počas celého zápasu lepším mužstvom... ale aj tak ide domov, čiastočne aj vďaka amatérskym rozhodcom," dodáva Avaz. Internetový portál Klix.ba si neodpustil ani odkaz pred Medzinárodnú futbalovú federáciu (FIFA). "Dúfame, že FIFA si konečne uvedomí, aké hororové situácie vznikajú, keď umožní rozhodovať takým ľuďom, ako napríklad Peter O'Leary."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies