Po prehre Argentínčanov viac ako 60 zatknutých v Buenos Aires

NETKY.SK • 14 Júl 2014, 10:19 • 2 min
Po prehre Argentínčanov viac ako 60 zatknutých v Buenos Aires

BUENOS AIRES - Slzotvorný plyn a gumové projektily museli použiť poriadkové sily v Argentíne na to, aby v uliciach Buenos Aires dostali pod kontrolu výtržníkov po finále futbalových XX. majstrovstiev sveta v Brazílii. Reprezentanti Argentíny v ňom po dobrom výkone podľahli výberu Nemecka 0:1 po predĺžení a nezískali tretie zlato z MS.

slovakia

left justify in out

Tisícky obyvateľov hlavného mesta tejto juhoamerickej krajiny sa zhromaždili v centre Buenos Aires, aby vyjadrili podporu svojim miláčikom po neúspešnom súboji. Polícia spočiatku celé dianie sledovala z ústrania, no keď sa pred polnocou rozhodla situáciu upokojiť a obyvateľov poslať domov, skupina väčšinou mladých vandalov pod vplyvom alkoholu so zakrytými tvárami odpovedala hádzaním kameňov, deštrukciou výkladov obchodov či ničením pouličného osvetlenia, dokonca sa vlámala do miestneho divadla. Rodičia s malými deťmi sa v obavách rozpŕchli. 

 

Zranenia údajne utrpelo 20 zasahujúcich policajtov, za mrežami skončilo viac ako 60 narušiteľov verejného poriadku. Celá situácia sa udiala v centre pri známom Obelisku, kde Argentínčania zvyčajne oslavujú víťazstvá svojej futbalovej reprezentácie, nie jej prehry. 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona