Po predchádzajúcom raste ceny ropy stagnovali, cena Brentu sa drží pod 50 USD

NETKY.SK • 17 September 2015, 08:41 • 2 min
Po predchádzajúcom raste ceny ropy stagnovali, cena Brentu sa drží pod 50 USD

SINGAPUR - Ceny ropy sa dnes menili len minimálne, keď na jednej strane trh pozitívne ovplyvnili správy o poklese ropných zásob v USA, no na druhej obchodníkov sklamali nové signály o problémoch ázijských ekonomík. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Cena americkej ľahkej ropy WTI s dodávkou v októbri dosiahla o 6.30 h SELČ hodnotu 47,13 USD (41,98 eura) za barel (159 litrov), čo v porovnaní s uzávierkou v predchádzajúci deň znamená len minimálnu zmenu. Cena severomorskej ropnej zmesi Brent síce vzrástla, no len o 6 centov na 49,81 USD/barel.

 

K záveru stredajšieho obchodovania (16.9.) pritom ceny ropy vyskočili v prípade WTI takmer o 6 % a v prípade Brentu o vyše 4 %, keď trhy reagovali na informácie amerického ministerstva energetiky o poklese ropných zásob v USA. Tie za predchádzajúci týždeň klesli o 2,1 milióna barelov. Analytici pritom počítali s rastom zásob o 1,2 milióna barelov. Výsledkom bol rast ceny WTI na záver obchodovania o 2,56 USD (5,7 %) na 47,15 USD/barel a rast ceny Brentu o 2 USD (4,2 %) na 49,75 USD/barel.

 

Stredajší rast však dnes už nepokračoval, keď ropné trhy ovplyvnili informácie o spomalení rastu japonského exportu za august. To znamená spomalenie už druhý mesiac po sebe, pričom dôvodom je slabnutie rastu kľúčovej čínskej ekonomiky.

 

(1 EUR = 1,1228 USD)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies