Po požití kontaminovanej vody v Somálsku zo studne zomrelo najmenej 50 ľudí

NETKY.SK • 12 December 2014, 08:28 • 2 min
Po požití kontaminovanej vody v Somálsku zo studne zomrelo najmenej 50 ľudí

MOGADIŠO - Najmenej 50 ľudí zomrelo v severnej časti somálskeho hlavného mesta Mogadišo po tom, ako sa napili vody z kontaminovanej studne. S odvolaním sa na miestne zdroje o tom informovala televízia CNN.

slovakia

left justify in out

Podľa somálskych úradov išlo o novo vybudovanú studňu. Vyše 150 ľudí, ktorí si z nej v uplynulých dňoch načerpali vodu, museli hospitalizovať. Príčina kontaminácie nebola bezprostredne známa, nevylučuje sa ani zámerné konanie.

 

Kým sa prístup k pitnej vode za posledné roky zlepšil, v niekoľkých oblastiach sveta zostáva stále veľkým a niekde takmer kritickým problémom. Somálsko patrí medzi oblasti s globálne najnižším výskytom pitnej vody.

 

Podľa OSN zomrie v Afrike každú hodinu 115 ľudí na choroby spôsobené nedostatočnou hygienou a kontaminovanou vodou. Somálsko však okrem kvality vody sužuje aj sústavné násilie, spájané s militantnou skupinou aš-Šabáb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies