Po požití kontaminovaného piva zomrelo v Mozambiku 69 ľudí

NETKY.SK • 12 Január 2015, 13:29 • 2 min
Po požití kontaminovaného piva zomrelo v Mozambiku 69 ľudí

MAPUTO - Najmenej 69 ľudí už zomrelo v juhoafrickom Mozambiku v dôsledku konzumácie kontaminovaného tradičného piva a takmer dve stovky ďalších skončili v nemocnici.

slovakia

left justify in out

Oznámila to dnes agentúra AP s odvolaním sa na miestne úrady. 
     

K otrave došlo počas víkendového pohrebu v provincii Tete na severovýchode Mozambiku. Smútoční hostia tam pili tradičné mozambické pivo vyrábané z prosa alebo kukuričnej múky. 
     

Čím presne bol nápoj kontaminovaný zatiaľ nie je známe. Odborníci však predpokladajú, že sa do piva počas pohrebu dostala krokodília žlč. Vzorky nápoja a krvi obetí boli zaslané na laboratórny rozbor do hlavného mesta Maputo. 
     

Informácia o otrave bola zverejnená už v nedeľu, keď úrady informovali o 56 mŕtvych a 49 hospitalizovaných. Podľa dnešného oznámenia zomrelo už 69 ľudí a 196 skončilo v nemocnici. 
     

Prípad začala vyšetrovať polícia. Existuje totiž podozrenie, že pivo niekto otrávil, pokým boli smútoční hostia na cintoríne. 
     

Príznaky otravy sa totiž prejavili len u ľudí, ktorí pili pivo popoludní, zatiaľ čo tí, čo ho požili pred obedom, žiadne problémy nemali. Otrave podľahla aj žena, ktorá pivo navarila. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona