Po požiari v zábavnom parku zomrela žena, vážne zranených je vyše 200

NETKY.SK • 29 Jún 2015, 17:49 • 2 min
Po požiari v zábavnom parku zomrela žena, vážne zranených je vyše 200

TCHAJ-PEJ - Dvadsaťročná žena podľahla dnes zraneniam, ktoré utrpela pri požiari v zábavnom akvaparku na Taiwane.

slovakia

left justify in out

Taiwanská tlačová agentúra CNA informovala, že Li Pej-jün zomrela dnes ráno v nemocnici, kam ju priviezli s popáleninami pokrývajúcimi 90 percent jej tela.
Na koncerte vo vodnom parku Formosa v Novom Tchaj-peji vybuchol horľavý farebný prášok, ktorý ako mnohofarebný "sneh" dopadal počas tancovania na polonahé telá účastníkov - väčšina z nich bola v plavkách. Pri požiari utrpelo zranenia, prevažne popáleniny, 499 ľudí, vyše 200 z nich vážne. 


Podľa matky zosnulej sa dcéra dostala do nemocnice až po ôsmich hodinách od vypuknutia požiaru, pretože ju viaceré nemocnice predtým odmietli prijať z dôvodu plných kapacít po nehode. Napísal to denník Apple Daily. 


Uviedol, že Li išla na koncert s 12-ročným bratom, ktorý tiež utrpel vážne popáleniny a zostáva na jednotke intenzívnej starostlivosti v Tchaj-peji v malej nemocnici, ktorá nemá popáleninové centrum. 


"Prišla som o dcéru. Prosím, pomôžte mi dostať môjho syna na lôžko vo väčšej nemocnici," citovali noviny zlomenú matku. 
Iná nemocnica, China Medical University Hospital, informovala o kritickom stave štyroch svojich pacientov, ktorí majú popáleniny na 50 až 90 percentách tela. CNA uviedla, že ide o mladých ľudí vo veku 18 až 22 rokov, ktorí súčasne bojujú so zápalom pľúc, pretože sa nadýchali splodín horenia. 
"Pre pacientov, ktorí utrpeli vážne popáleniny, je skutočnou výzvou prekonať v nadchádzajúcich dňoch infekciu," povedal starosta Tchaj-peja. 
Ministerstvo zdravotníctva uviedlo, že zranenia utrpelo 499 ľudí a 211 z nich sa nachádza na jednotkách intenzívnej starostlivosti v 49 taiwanských nemocniciach. 


Taiwanská vláda oznámila, že ministerstvo zdravotníctva začalo koordinovať zdroje pre transplantácie kože a ďalšie naliehavo potrebné lekárske zásoby a má dostatočné zdroje pre následnú liečbu. Ministerstvo požiadalo štyri lekárske centrá o poskytnutie kože od darcov na naliehavé operácie. 
Vláda informovala, že pomôže obetiam s následnou zdravotnou starostlivosťou, školským vzdelaním a zamestnaním sa. Potvrdila, že medzi zranenými je 205 študentov zo 71 škôl. 


Podľa vyjadrenia úradov predbežné vyšetrovanie ukázalo, že organizátori sprejovali farebný prášok na ľudí v blízkosti pódia, kde vznikol požiar. 
"Vyšetrovatelia budú vedieť čoskoro odpovedať na to, či požiar spôsobila cigareta, osvetlenie či iný ľahko zápalný materiál," povedal pre agentúru DPA hovorca samosprávy Nového Tchaj-peja, Lin Ťie-jou. 


Zábavný park dnes oznámil, že daruje 100 miliónov taiwanských dolárov (2,88 mil. eur) na zriadenie fondu na podporu zranených. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies