Po požiari v londýnskom Grenfell Toweri je nezvestných 65 ľudí, zisťujú príčiny požiaru

NETKY.SK • 16 Jún 2017, 10:48 • 2 min
Po požiari v londýnskom Grenfell Toweri je nezvestných 65 ľudí, zisťujú príčiny požiaru

LONDÝN - Po stredajšom požiari výškovej budovy v londýnskej štvrti Kensington zostalo podľa denníka The Sun nezvestných až 65 ľudí.

slovakia

left justify in out

Londýnska Metropolitná polícia začala vyšetrovanie stredajšieho požiaru po tom, čo vyšlo najavo, že používanie podobných zatepľovacích panelov, aké boli na tomto vežiaku, je napríklad v USA zakázané od roku 2012. 

 

Úradom sa doposiaľ podarilo predbežne identifikovať šesť zo 17 obetí požiaru, bližšie informácie o nich však neboli zverejnené. Podľa polície sa počet obetí po dokončení prehliadky vyhorenej budovy zvýši, avšak niektoré z nich sa v dôsledku intenzity požiaru nikdy nepodarí identifikovať.

 

Okrem obetí na životoch si požiar vyžiadal aj desiatky zranených, z ktorých 30 je hospitalizovaných v šiestich londýnskych nemocniciach, pričom 15 z nich je v kritickom stave. Ďalšie desiatky osôb sú nezvestné. Údajne sú medzi nimi celé rodiny, šesťmesačné dieťa, taliansky pár alebo päťročný chlapec.

 

Na otázku, či by počet obetí požiaru obytného vežiaka Grenfell Tower mohol prekročiť 100, šéf londýnskej polície Stuart Cundy vo štvrtok na tlačovej konferencii odpovedal: "Dúfam, že to nebude trojmiestne číslo."

 

Rozsiahly požiar 24-poschodovej Grenfell Tower vypukol v stredu približne o 01.00 h miestneho času pravdepodobne na štvrtom poschodí a veľmi rýchlo sa rozšíril na celú budovu, ktorú úplne zničil. Okrem doteraz potvrdených 17 obetí na životoch si požiar vyžiadal aj desiatky zranených.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona