Po požiari v Banskej Štiavnici začali prekrývať niektoré poškodené objekty fóliami

NETKY.SK • 22 Marec 2023, 19:00 • 2 min
Po požiari v Banskej Štiavnici začali prekrývať niektoré poškodené objekty fóliami

BANSKÁ ŠTIAVNICA - V požiarom postihnutej Banskej Štiavnici začali v stredu (22. 3.) prekrývať niektoré poškodené budovy fóliami, aby tak zabránili ešte väčšej devastácii, ktorá môže nastať vplyvom počasia, najmä dažďa.

slovakia

left justify in out

"Práce sú v gescii Ministerstva životného prostredia SR a Slovenského banského múzea (SBM). Príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) sú súčinní v rámci poskytnutia výškovej techniky na sprístupnenie prác v danom objekte," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva HaZZ v Banskej Bystrici Júlia Zeleňáková. Čas ukončenia prác sa zatiaľ nedá určiť.

 

img

 

"Na mieste aktuálne realizujú výpomoc dvaja príslušníci z Okresného riaditeľstva HaZZ vo Zvolene s jedným kusom výškovej techniky," spresnila hovorkyňa. Takúto technickú pomoc a podporu poskytuje HaZZ aj v iných prípadoch, keď je znemožnený prístup, alebo sú vyčerpané iné možnosti a zdroje technického zabezpečenia.

 

Požiar v historickom centre Banskej Štiavnice vypukol v sobotu (18. 3.) dopoludnia v jednej z historických budov, postupne sa rozšíril a poškodil sedem objektov. Na mieste udalosti zasahovali desiatky profesionálnych i dobrovoľných hasičov, vojaci i dobrovoľníci. Polícia v súvislosti s požiarom začala trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies