Po pondelňajšom prerušení do Maďarska opäť prúdi ropa cez ropovod Družba

NETKY.SK • 21 Máj 2019, 16:37 • 2 min
Po pondelňajšom prerušení do Maďarska opäť prúdi ropa cez ropovod Družba

BUDAPEŠŤ - Ukrajinská spoločnosť UkrTransNafta v utorok obnovila dodávky ropy cez ropovod Družba smerom do Maďarska po tom, čo maďarská skupina MOL oznámila, že je pripravená ropu prijať, informovalo internetové vydanie týždenníka Heti Világgazdaság.

slovakia

left justify in out

Ukrajinská spoločnosť na Facebooku uviedla, že v utorok dopoludnia začala znova prijímať ruskú ropu cez bieloruský Mazyr, a že dodáva ropu ďalej pre európskych odberateľov.

 

Dodávka ropy do Maďarska z Ukrajiny bola pozastavená niekoľko hodín po obnovení dodávky ruskej ropy do Európskej únie. Na maďarskej strane ale avizovali technické problémy spôsobené kontaminovanou ropou z Ruska, ktorých odstránenie si vyžiada istý čas.

 

img

 

Ku kontaminácii ropy dodávanej z Ruska do strednej a západnej Európy ropovodom Družba došlo v apríli, v dôsledku čoho európski odberatelia dovoz ropy cez Družbu zastavili. Rusko v uplynulých dňoch uviedlo, že cez severnú vetvu ropovodu začne dodávať čistú ropu už čoskoro.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona